Over mij

Mijn naam is Arnoud van de Weerd (1978) en ik ben sinds november 2014 in het bezit van mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. Sindsdien ben ik enthousiast hobby fotograaf.

 

In het begin maakte ik voornamelijk landschapsfoto's. Het is heerlijk om buiten in een mooie omgeving te lopen en deze sfeer probeer ik dan zo mooi mogelijk vast te leggen in een foto. Het licht is vaak op zijn mooist rond zonsopkomst en zonsondergang. Vandaar dat ik er dan vaak op uit trek. 

  

Sinds kort hou ik mij ook meer bezig met het maken van portretfoto's en het vastleggen van evenementen. Dit vormt een leuke aanvulling op de landschapsfoto's en deze vorm van fotografie vraagt weer om een hele andere aanpak. Het is leuk en uitdagend om zo weer op een andere manier met de techniek bezig te zijn.

 

 Ik fotografeer met een Nikon D7200 en gebruik het Tamron SP AF 28-75 mm F2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro objectief en het Tamron SP AF 10-24 mm 1:3.5-4.5 DiII objectief. Daarbij gebruik ik voor de landschapsfotografie verschillende grijs- en grijsverloopfilters van Lee en 84.5mm.