Over mij

Mijn naam is Arnoud van de Weerd (1978), ik ben geboren en getogen in het mooie Zeeland en woon in Weesp. 

 

Fotografie is een grote passie van mij. Het is ontzettend leuk om een bepaalde sfeer of emotie in een beeld vast te leggen en dit over te dragen op de kijker. Hier haal ik veel plezier en voldoening uit. Daarbij richt ik mij vooral op het maken van landschapsfoto's, het maken van portretten en het vastleggen van evenementen.

  

Het is leuk om kennis van fotografie over te dragen op anderen. Dit doe ik door het schrijven van artikelen en door het geven van cursussen en workshops. Hierbij heb ik onder andere samenwerkingsverbanden met natuurfotografie.nl en met HeelHollandFotografeert. Ook  zijn mijn foto’s gepubliceerd in diverse fotobladen en leerboeken. Daarnaast ben ik door verschillende partijen geïnterviewd over mijn fotografie. Fotografie Community heeft daar een mooie video van gemaakt (die kan je hier bekijken).

 

Ik fotografeer met een Nikon D7200 en gebruik het Tamron SP AF 28-75 mm F2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro objectief en het Tamron SP AF 10-24 mm 1:3.5-4.5 DiII objectief. Daarbij gebruik ik voor de landschapsfotografie verschillende grijs- en grijsverloopfilters van het merk Lee.