Blog 20 februari 2018 - Kinderdijk

Ook al zijn ze al miljoenen keren op de foto gezet, sommige locaties moet je als landschapsfotograaf gewoon zelf een keer bezocht hebben. Dat had ik onder andere met Kinderdijk. Dit typische Hollandse polderlandschap, waar 19 molens dicht bij elkaar staan, heeft een grote aantrekkingskracht. Nadat ik een tijd geleden hier op een avond geweest was, had ik mij voorgenomen om hier nog eens in de ochtend onder mooiere omstandigheden terug te keren. Dat is er afgelopen weekend eindelijk van gekomen. Momenteel komt de zon precies op in het verlengde van een rij molens. En toen ook de weersvoorspellingen gunstig leken te zijn, hoefde ik er ook niet lang over na te denken om vroeg de wekker te zetten en de rit naar Kinderdijk te maken.

  

Onderweg zagen de omstandigheden er gunstig uit. Het was een koude en heldere nacht geweest en de weilanden waren bedekt onder een dun laagje rijp. Daarnaast was er in de lager gelegen gebieden zo nu en dan een flard mist te zien. Naar mate ik Kinderdijk naderde, zag ik de lucht kleuren en ik wist dat ik mij moest haasten om niet het mooiste moment te missen. Gelukkig had ik deze locatie als eens eerder bezocht, dus wist ik precies op mijn doel af te gaan. Bij het naderen van de molens, werd mij al snel duidelijk dat deze locatie een magneet is voor landschapsfotografen. Ik had niet als enige zo vroeg mijn wekker gezet want er stonden al meerdere fotografen in een rij opgesteld. Gelukkig was er voor mij ook nog plek dus stelde ik snel mijn statief en camera op en daarna was het een kwestie van genieten. De foto’s hieronder geven een kleine impressie van de ochtend. Veel kijk plezier!